Schrijver en spreker

Hester van Hasselt interviewt en schrijft, en is professioneel spreker. Zij portretteert dichters, schrijvers, striptekenaars, theatermakers en andere inspirerende denkers. Artikelen van haar hand verschenen in Volkskrant Magazine, De Standaard, NRC Handelsblad, Het Parool, de Internet Gids, de Poëziekrant en Awater.

Fotografie: Bianca Sistermans

In oktober 2021 verschijnt bij Querido Een mogelijk begin van veel – 29 dichters aan het werk. In 2017 verscheen bij Querido het boek Hier besta ik – In eenzaamheid gestorven.

Spreker

Hester van Hasselt is spreker. Zij markeert bijzondere momenten in iemands leven of in dat van een stad of organisatie. Met haar toespraken opent zij ruimte voor humor, reflectie en het zetten van een nieuwe stap. Hester van Hasselt weet mensen te bezielen en te ontroeren. Zij werkt ook als uitvaartspreker.

Interviewer, schrijver, redacteur

Als interviewer, schrijver en redacteur werkt Hester van Hasselt voor verschillende opdrachtgevers. In dat kader sprak zij onder andere met psychiaters, psychologen en kunstzinnig therapeuten, regisseurs, choreografen en beeldend kunstenaars, uitvaartverzorgers, nabestaanden en bewoners uit de Vogelbuurt in Amsterdam-Noord. Hester van Hasselt schrijft regelmatig voor de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam.

Werkplaats Levensverhalen

Samen met Anne van Delft leidt Hester van Hasselt de Werkplaats Levensverhalen. Zij begeleiden diverse groepen mensen in het schrijven en vertellen. Ook geven zij trainingen binnen de uitvaartwereld.