Een mogelijk begin van veel | 29 dichters aan het werk

Gesprekken Hester van Hasselt, fotografie Bianca Sistermans

Een mogelijk begin van veel is een ontmoeting met 29 dichters in woord en beeld. Een poging vat te krijgen op het wonderlijke proces van het dichten. Portretten dicht op de huid, gesprekken over het schaamteloos gebruik van rijm, ziek worden van een komma en uitrusten in een gedicht. Over klauwen en stinkveren, eerzucht en gretigheid, over glimpen van een nieuwe taal en de bodem van je blik.

Met Delphine Lecompte, Bernard Wesseling, Remco Campert, Pieter Boskma, Mustafa Stitou, Menno Wigman, Bernke Klein-Zandvoort, Lieke Marsman, Kira Wuck, Rozalie Hirs, Antjie Krog, Maarten van der Graaff, Anneke Brassinga, Hafid Bouazza, Miek Zwamborn, K. Schippers, Ted van Lieshout, Bette Westera, Edward van de Vendel, Anne Vegter, Sasja Janssen, Kreek Daey Ouwens, Radna Fabias, Ghayath Almadhoun, Alfred Schaffer, Vrouwkje Tuinman, Joost Oomen, Ester Naomi Perquin en Eva Gerlach.

Uitgeverij: Querido
ISBN: 9789021407494
Publicatiedatum: 19 oktober 2021

Van fotograaf Bianca Sistermans en schrijver Hester van Hasselt verscheen in 2017 Hier besta ik – In eenzaamheid gestorven, over de dichters van de eenzame uitvaart. Eerdere vruchten van hun samenwerking werden gepubliceerd in Volkskrant MagazineDe StandaardNRC HandelsbladPoëziekrantAwater en Het Parool.

Deze uitgave is financiëel ondersteund door het Prins Bernard Cultuurfonds en het Nederlands Letterenfonds